Брускети Марети
Дизайн

24.08.2016

Какво по- приятно нещо можеш да правиш от хрупане на брускети, докато си гледаш филмчето на компютъра. Обожавам брускетите и не пропускам случай, за да си хапна. Изтеглих си страхотно филмче и поръчах на майка ми да ми вземе на връщане от работа.

Чаках си поръчката, за да си пусна филма, когато майка ми се появи и заяви, че не одобрява да се тъпча с боклуци. Ех, пак лекции за здравословно хранене. Бла, бла. За моя изненада не последва такава лекция. Планът на майка ми явно беше друг. Прибра една част от купените продукт в хладилника и ме извика в кухнята. Каза, че заедно ще приготвим чудесни домашни брускети, които ще ме накарат да забравя за постните магазински колелца.

Нали не мислите, че взех на сериозно всичко това. Докато режеше някакъв странен кафяв хляб, майка ми ми даде 3 домата и нареди да ги нарежа на кубчета. През това време хлябът на филийки се печеше във фурната. Майка обели две скилидки чесън и натърка с тях вече опечените и поизстинали филийки. Наръси ги с малко зехтин, сложи нарязаните домати върху филийките, поръси със сол и босилек и ми подаде подноса с „истинските брускети“.

Ухаеше невероятно. Взех приготвените вкусотии с малко недоверие и се настаних пред монитора. Не знам филма ли беше толкова интересен или брускетите вкусни, но към средата на филма се усетих, че съм изял всичко.

Беше ми неудобно да поискам пак да направи, все пак прибираше се от работа и беше изморена. Затова се заех лично да приготвя поредната си порция италиански деликатес. Вълшебни са!

0 Коментара

 

Последни публикации:

24.08.2016
Брускети Марети
Дизайн

© 2005-2019 Фирма ЕООД. Всички права запазени.

Създадено от: